Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları, temel olarak yemek ve kültür arasındaki ilişkiye odaklanan bir bilim dalıdır. Gastronomi bölümü öğrencileri, aşçılık alanındaki uygulama eğitimleri ile birlikte tarih, kültür, işletme, menü planlama, yemek fotoğrafçılığı gibi teorik ve pratik anlamda geniş bir çerçevede eğitim alırlar.

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı, modern ve son teknoloji ile desteklenmiş ekipmanlarla donatılmış, bütün öğrencilerin kişisel istasyonlarında rahatça çalışabileceği şekilde dizayn edilmiş, üç profesyonel uygulama mutfağı, bir pastacılık ve ekmekçilik mutfağı  ve öğrencilerin derslerde edindikleri becerileri misafirlere sunabilecekleri gastronomi bölümü restoranı ile yüksek standartlarda eğitim vermektedir. Bulunduğu BAU Culinary Arts merkezinde yiyecek içecek sektörünün her alanında çalışabilecek genç profesyoneller yetiştirme hedefiyle ilerlemektedir.

Gastronominin multi disipliner yapısına uygun olarak yiyecek içecek sektöründeki son trendler doğrultusunda hazırlanmış müfredat ile eğitim alan öğrenciler kariyerleri boyunca sektörde geniş bir çalışma alanına sahip olmaktadırlar.

Institut Paul Bocuse tarafından Türkiye'de Konaklama İşletmeciliği ve Mutfak Sanatları alanında uzmanlaşmış en iyi yüksek öğrenim kurumu olarak tanınmak bir onurdur. İki kurum arasındaki sinerji, öğrencilerimizin kurumsal dünyanın gerektirdiği teknik, davranışsal ve yönetsel becerilerle donatılmasını sağlayacaktır.

Institut Paul Bocuse Worldwide Alliance'ın bir üyesi olmak, öğrencilerimizin yalnızca mutfak ve mutfak kültür miraslarını takdir ederek değil, aynı zamanda Institut Paul Bocuse Worldwide Alliance'ın güven, saygı ve bağlılık değerleri üzerine inşa edilen gastronomi, kültür ve eğitimin, kültürler arası tanıtımı yoluyla öğrenme, anlama yetilerini daha da geliştirir. 

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları'nın gelecek nesil mutfak profesyonellerini yetiştirme misyonu doğrultusunda Ducasse Education ile iş birliği yapılarak öğrencilerimizin uluslararası alanda kendilerini tanıtmalarını sağlayacak programlara erişimleri sağlanmıştır. 1999 yılında dünyaca ünlü şef Alain Ducasse tarafından kurulan Ducasse Education'ın mutfak sanatları, pastacılık ve işletmecilik alanındaki bilgi ve uzmanlığın aktarımını kolaylaştırma hedefi, Bahçeşehir Üniversitesi'nin öğrencilerimize yönelik beklentileriyle örtüşmektedir. Ducasse Education'a katılan öğrencilerimiz, uluslararası restoran ağından da faydalanacaklardır.

Programlarını başarıyla tamamlayan Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri, becerilerini daha da geliştirmek için Ducasse Education'da özel tamamlama programlarını tercih edebilirler. Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerimizin bu iş birliği sayesinde erişebildiği diğer programlar arasında, tümü Fransa'daki Ducasse Education'da bulunan fırıncılık, pastacılık, çikolata ve şekerleme programları yer almaktadır.

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Türkçe Bölümü 2022-2023 akademik yılı itibariyle öğrenci alımı yapmayacaktır.