İngilizce Öğretmenliği

Yabancı Diller Eğitimi Bölümünün temel amacı küreselleşmenin gereksinimlerini karşılamak üzere dil yeterlilikleri gelişmiş, dil eğitimi alan bilgisi ve becerilerini kazanmış, araştırma yapmayı ve kendini geliştirmeyi amaç edinmiş öğretmenler yetiştirmektir. Şu anda bölümde sadece İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalında İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı bulunmaktadır. İngilizce Öğretmenliği lisans programı, yabancı dil öğretim yöntemleri, dil becerilerinin öğretimi, teknolojinin dil öğretiminde kullanılması, seçilmiş okullarda öğretmenlik uygulaması dersleri gibi hem kuramsal hem de pratiğe yönelik dersler ile öğretmen adaylarını çağın gereksinimleri doğrultusunda en donanımlı şekilde geliştirmeyi hedefleyen derslerden oluşmaktadır. Bununla birlikte, genel, bölüm ve bölüm dışı seçmeli dersler yoluyla öğrencilere bireysel ilgi alanlarındaki sosyal, kültürel ve mesleki konularda kendilerini geliştirme olanağı sağlanmaktadır.

Ayrıca, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı, İngilizce Öğretmenliği Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programlarının yanı sıra Doktora Programının da yürütülmesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile işbirliği yapmaktadır.

Misyon

Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği lisans programının temel amacı Türkiye Cumhuriyeti devletinin ulusal ve uluslararası eğitim politikaları çerçevesinde temelde Atatürk ilkelerine bağlı olarak yabancı dili etkin kullanabilecek bireyler yetiştirmeyi hedefleyen, nitelikli ve çağdaş eğitimi ilke edinmiş, güncel yabancı dil eğitim yaklaşım ve metotlarına hakim, çağdaş eğitim yöntemlerine göre eğitim ve öğretim sürecini planlayabilen ve uygulayabilen, aynı zamanda araştırmacı kimliğiyle gelişime her daim açık olan İngilizce öğretmenleri yetiştirmektir.

Vizyon

Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği lisans programının temel hedefi doğrultusunda teknolojiyi daha etkin kullanan ve öğretmenlik mesleğine tutkuyla bağlı İngilizce öğretmenleri yetiştirmek amacıyla okul ve üniversite işbirliği kapsamında öğretmen adaylarına daha yoğun deneyim kazanma ve okullardaki eğitimi tecrübe etme fırsatları sunmayı; bunun yanı sıra yoğun araştırma yapan ve araştırmalarını uluslararası alanda yayınlayarak bilgi birikimini yaymaya çalışan akademik kadromuzun desteğiyle hizmet-içi öğretmen eğitimi kapsamında da farklı seviyelerde eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde bulunan öğretmenlere ve yöneticilere akademik kadromuzun uzmanlık alanlarına bağlı olarak eğitim desteği sağlamayı hedefliyoruz.

BAU İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI SIRALAMA VE TABAN PUANI 

İngilizce Öğretmenliği lisans programı güncel sıralama ve taban puanlarıyla ilgili olarak aday öğrenciler için oluşturulan BAU Puan ve Kontenjan web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Siz de kendi puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz