Sayılarla BAU Tıp

2013 yılında ilk 40 öğrencisini almış olan tıp fakültesi, ilk yılında LYS Türkiye 1.si tarafından tercih edilen tıp fakültesi olmuştur. Türkiye'de, öğretim üyelerini H endeks kriterini göz önünde bulundurarak kabul eden tek tıp fakültesidir. BAU Tıp'ın en yüksek yayın sayısına sahip bir akademik kadrosu vardır. Eğitim ve Araştırma Binalarının toplam 22 laboratuarı, öğrencilerinin eğitim alacağı Bahçeşehir Üniversitesi Özel Göztepe Medical Park Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, 100 poliklinik odası, 12 ameliyathane ve 353 yatak kapasitesi bulunmaktadır. 

Eğitim, Araştırma ve Hastane Kompleksinden oluşan Göztepe Kampüsü'nün toplam alanı 55.000 m2'dir. 15 bin metre karelik İleri Tıp Araştırmaları Merkezi'ne sahiptir ve yurt dışı bağlantılı 20’nin üzerinde laboratuvarı vardır. Tıp eğitimi boyunca öğrencilere yol gösterecek olan BAU TIP Danışma Kurulu, dünyaca ünlü 17 bilim insanından oluşmaktadır. 2013 yılında BAU TIP ailesine katılan öğrencilere, Türkiye'nin farklı alanlarda önde gelen 40 yaşam rehberi ışık tutmaktadır. Sadece Tıp Fakültesi bünyesinde ayda en az 2 ulusal/uluslararası etkinlik düzenlenmektedir. Böylelikle öğrencilerimiz yılda yaklaşık 25 etkinlikte farklı alanlarla ilgili bilgi edinme ve çevrelerini genişletme imkanına sahiptir. Kendine özgü müfredatı olan BAU TIP'ta akademik hafta sayısı diğer tıp fakültelerinden farklı olarak 14 değil 21 haftadır. 

BAU Tıp Fakültesi Hakkında

Bilimsel araştırma odaklı bir tıp okulu olan BAU TIP, yenilikçi eğitim ve araştırma hedefleri doğrultusunda Türk tıbbını bir dünya markası haline getirmeyi hedefleyen bir tıp fakültesidir. Öğrencilerini titizlikle seçerek, yarının hastalıklarına tedavi geliştiren, hastalarına anlayışla ve fedakârlıkla yaklaşan, kaliteli sağlık hizmeti sunan, geleceğin Nobel ödüllü bilim insanı ve hekimlerini yetiştirmeyi amaçlayan BAU TIP, bu hedef doğrultusunda fakülteye özgün, ülkemizde birçok konuda ilklere imza atan yeni bir müfredat geliştirmiştir. Aralarında dünyanın en tanınmış üniversitelerinin öğretim üyeleri ve idarecilerinin de bulunduğu Danışma Kurulu ve BAU TIP’ın H - endeks kriterine göre seçilmiş akademik kadrosunun hazırladığı müfredat, BAU TIP Fakültesi’ni farklı kılan en temel özelliklerdendir. Fakültemizin eğitim dili İngilizce’dir.

Bilimsel düşünce niteliklerine ve donanımına sahip, hekimliği meslekten öte bir yaşam biçimi olarak algılayan tıp doktorları ve bilim insanları yetiştirme amacıyla yola çıkan BAU Tıp Fakültesi’nde;

  • Öğretim Üyeleri’nin kişi başına düşen yayın sayısı 2016-2017 yılında 1.58 oranında gerçekleşmiştir. (Türkiye ortalaması 0,50’nin altındadır)
  • BAU Tıp öğretim üyelerinden profesörlerin H – endeksi ortalaması 15,37 dir. (Bu indekste Türkiye ortalaması 7’nin altındadır)
  • BAU Tıp Fakültesi’nde bilimsel araştırmanın lokomotifi olan temel bilimlere verilen önem ve bu amaçla oluşturulan öğrenci – bilim mentörü çalışmasının bir sonucu olarak, 2017 yılında Tıp Fakültesi öğrencilerinin 7 bilimsel çalışması yayımlanmıştır.

İlgili videoyu izlemek için lütfen tıklayınız.                                         İlgili videoyu izlemek için lütfen tıklayınız.