Uluslararası Yaz/Kış Okulları - Yurtdışı

Fakültemizin gelenekselleşen ve her yıl yenileri eklenen Yaz / Bahar / Kış okulları sayesinde öğrencilerimiz uluslararası deneyimlerini pekiştirmektedir.

 

ICSA (Inter-Cultural Study of Architecture) in Japan Yaz Okulu

ICSA (Inter-Cultural Study of Architecture) in Japan isimli yaz okulu etkinliği, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Japonya’nın Mukogawa Üniversitesi (MWU) Mimarlık Bölümü’nün ortaklaşa yürüttüğü kültürlerarası mimari bir stüdyo ortamı yaratmak amaçlı uluslararası bir değişim programıdır. 2009 yılında ilki gerçekleştirilen programın 2019 yılında 10.’su gerçekleştirilmiş ve toplamda 96 BAU öğrencisi bu program dahilinde burslu olarak Japonya’da bulunmuştur. 

Yaklaşık altı hafta süren ICSA programı ile öğrencilerin farklı bir ülkede alışılagelmiş bir çalışma ortamının dışında yeni kurgular ve mimari kaygılar ile bir stüdyo ortamını yerinde deneyimlemeleri hedeflenmektedir. Mimarlık bölümü kapsamında yürütülen stüdyo çalışmaları jüri ve sergi etkinlikleri ile sonlandırılmaktadır. Öğrencilerimiz mimari stüdyo derslerinin yanı sıra Japon geleneksel çiçek düzenleme sanatı, geleneksel ahşap geçme sistemleri vb. konularda çeşitli teorik ve uygulamalı dersler almaktadır. 
Japonya’da bulunulan süre zarfında, üniversite içerisindeki çalışmalara ek olarak gezi ve sosyal etkinlikler düzenlenerek öğrencilerin bu kültürü daha çabuk kavramalarını sağlayacak ortamların oluşturulması bu programın amaçladığı bir diğer önemli konudur. Program kapsamında Osaka, Kyoto, Kobe, Nara, Hiroshima ve Tokyo şehirlerine teknik geziler düzenlenmektedir. Böylelikle, bir yandan geleneksel Japon mimarisinin önemli örnekleri ziyaret edilebilmekte, diğer yandan dünyaca ünlü Japon mimarların çağdaş tasarımları yerinde ve bağlamı içerisinde görülebilmektedir. 

Sosyal medya hesapları
https://www.instagram.com/icsainjapan/
https://twitter.com/icsainjapan

İlgili web sayfaları 
http://www.mukogawa-u.ac.jp/~itcs/ICSAinJapan/ICSAinJapan.html
http://www.mukogawa-u.ac.jp/~arch/event/icsainJapan/ICSAinJapan2012

 

İtalya Yaz Okulu

İtalya yaz okulu, İtalya’nın klasik ve çağdaş mimarlık anlamında önde gelen kentlerinde gerçekleştirilir. Okul 2-3 hafta boyunca devam eder ve iç ya da dış mekanlardaki dersleri, alan gezilerini, eskiz seanslarını ve stüdyo çalışmalarını içerir. Öğrenciler tarafından yaz okulu boyunca üretilen görsel ürünler yaz okulunun son gününde İtalya’da ve daha sonra BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde sergilenir.
İtalya yaz okulu, mimarlık ve tasarım öğrencilerinin, kimliğin tarihsel sürekliliğin bir yansıması olduğu tarihi İtalyan şehirlerini okuyabilmelerini ve güncel mimarlık ile şehircilik anlayışlarına dair eleştirel bir düşünme metodolojisi geliştirmelerini sağlar.

İtalya Yaz Okulu Fotoğrafları

 

İspanya/BCN  Yaz Programı & ETSAB Atölyesi

BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, mimarlık eğitiminin tasarım stüdyoları dışındaki etkinliklerle besleneceği düşüncesini hep çok değerli bulmuştur. Kültür gezileri ve tasarım atölyeleri, eğitimi geliştirme ve yeni kültürel bağlar kurma aracı olarak görülmüştür. Bu çerçevede, ispanya Yaz Programı 2013’den bu yana UPC ETSAB (Katalonya Teknik Üniversitesi’nin Barselona Yüksek Teknik Mimarlık Okulu) ile tasarım atölyesi işbirliği başlatmıştır.

2012de İspanya Yaz Programının başlatılma sebepleri arasında, onların Katalan modernizmi olarak isimlendirdikleri, Gaudi’nin baş aktörlerden biri olduğu mimarlık hareketi ve Barselona’da olimpiyatların ateşlediği kentsel dönüşümün yarattığı ilgi sayılabilir. Buna BAU ve UPC den iki akademisyenin kişisel gayretleri de eklenebilir. Atölye deneyimleri her yıl farklı bir başlıkla yapılmakta, müzelere ve mimarlık ofislerine ziyaretlerle güçlendirilmektedir. Yaz programı her yıl 15-20 arasında değişen bir BAU öğrenci grubu ile gerçekleşmektedir. Gözlem, araştırma, canlı bir laboratuvarda olma hali, yerelden evrensele ulaşma denemeleri ve uluslararası öğrenci gruplarıyla çeşitli duyarlılık ve yaratıcılık paylaşımları, yaz atölyesi için en doğru tanımlar olmaktadır.

İspanya Yaz Okulu fotoğrafları