Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Hakkında

Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ülkemizin teknolojik gelişiminde lider, dünyanın saygın fakültelerinden birisi olma vizyonuyla; bir taraftan insanlığın refah ve mutluluğunu yükseltecek bilginin üretilmesi, ürüne dönüştürülmesi ve yayılmasına yönelik araştırma ve proje geliştirme faaliyetlerini yürütürken, diğer taraftan etik değerleri yüksek, özellikle 21. YY yetkinliklerine sahip, girişimci bireyler yetiştirmek amacıyla evrensel standartlarda eğitim öğretim yapmaktadır.

Fakültemizde öğrencilerimizin meslek hayatlarına hazırlamak amacıyla Endüstri ile iç içe farklı işbirliği modelleri uygulanmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin yenilikçi ve yaratıcılığını, eleştirel düşünme ve problem çözme yeteneklerini, iletişim ve işbirliği vasıflarınızı geliştirebilecekleri her türlü imkan ve ortam yaratılmaktadır. Fakültemiz Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında en büyük Mühendislik Fakültesidir.

Bölümlerimiz:

Lisans programlarımızda;

• Öğrencilerin araştırarak öğrenmesine ve proje yapmalarına ağırlık verilmektedir.
  • Teori ile pratiği ilişkilendiren, zengin laboratuvar olanaklarımıza dayanan ve yeni teknolojik gelişmeleri takip eden bir eğitim sunulmaktadır.
  • Yaygın CO-OP programımız ve büyük şirketlerle dayanışma içerisinde verilen eğitim sayesinde mezunlarımıza iş bulma konusunda büyük avantaj sağlanmaktadır.
  • Bütün dersler İngilizce olarak verilmektedir.
  • Öğrencilerimize Microsoft Azure platformunda sanal laboratuvar imkanı sunulmaktadır.
  • Tüm bölümlerimizde lisans programlarına ek olarak ilgili lisansüstü programlar bulunmaktadır.
  • Öğrencilerimiz 27 farklı AB ülkesinde Erasmus yapma fırsatı yakalamaktadır. Ayrıca Erasmus+ ve World Exchange programı ile öğrencilerimize dünyanın farklı yerlerinde deneyim edinme şansı sunulmaktadır.

//Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, ApplyBAU programı ile tüm bölümlerine öğrenci almaktadır.

//  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi MIT tarafından organize edilen Make Impact Consortium’nun bir üyesidir.

// Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin Bilgisayar Mühendisliği,Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği lisans programları MÜDEK akreditasyonuna sahiptir.

BAU Beşiktaş Güney Kampüs Eğitim ve Uygulama Laboratuvarları

• Bilgisayarlı Görü Laboratuvarı