Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, birçok hastalığın önlenmesi ve teşhisinde önemli bir rol oynamaktadır. Hastaya ait numuneleri analiz ederek doktorun hastasına tanı koyarken kullanabileceği bilgileri ortaya koymaktadır.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programını bitirenlere "Tıbbi Laboratuvar Teknikeri" unvanı verilmektedir.

Üniversitemizde Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programına kayıt olan öğrencilerimiz, 2 yıl boyunca gerek teorik gerek iş başında uygulamalı eğitimleri alanında uzman akademisyen ve sektörde önde gelen uzmanlar tarafından alarak akranlarına göre rekabet üstünlüğüne sahip olmaktadır. Programa özel seçmeli derslerin yanı sıra diğer programlarla ilgili derslerde almaları sağlanarak farklı alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı sunulur. Ayrıca bu programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) başarılı olmak suretiyle lisans programlarına devam edebilmektedirler.

Programımızdan Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:

• Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  • Biyoloji
  • Biyomühendislik
  • Biyoteknoloji
  • Genetik ve Biyomühendislik
  • Hemşirelik
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • Sağlık Yönetimi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğrencilerimiz, uygulama ve pratik becerilerini geliştirmek için uygulamalı derslerini Üniversite Laboratuvarları ve Bahçeşehir Üniversitesi Medical Park Göztepe Hastanesi’nde gerçekleştirmektedir.