Bölüm Başkanının Mesajı

Değerli öğrencilerimiz,

Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu bünyesinde sizlere eğitim veren Modern Diller Bölümü olarak önceliğimiz küreselleşen dünyamızda sizleri üniversite öğreniminiz boyunca akademik olarak destekleyecek dil becerilerinizi geliştirmek ve pekiştirmektir. 

Bölümümüzde üniversitemiz öğrencilerine eğitim dillerine göre Temel İngilizce ya da Akademik İngilizce dersleri sunulmaktadır. Akademik İngilizce derslerinde öğrencilerimize edinmiş oldukları Temel İngilizce becerilerini akademik iletişim becerileri ile harmanlayarak üniversite hayatı boyunca diğer derslerine de yardımcı olacak şekilde geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Böylece öğrencilerimiz kültürlerarası sınıf ortamında disiplinlerarası çalışmalara aşinalık kazanarak akademik dil becerilerini geliştirmektedir. 

Eğitim dili Türkçe olan bölüm öğrencilerimiz için ise Temel İngilizce becerilerinin yanı sıra bölümlerinde ve üniversite eğitimlerinin bitiminde adım atacaları profesyonel hayatlarında yardımcı olacak bazı terminoloji ve alanlarına özel içerikler sunulmaktadır. 

Bölümümüzde teknoloji destekli platformlar ile öğrencilerimize sunduğumuz eğitimin kalitesini ve erişilebilirliğini artırmaya çalışırken öğrencilerimize ders saatlerinin haricinde çalışıp pratik yapabilecekleri ve derste öğrendiklerini içselleştirebilecekleri bir ortam oluşturulmakta ve öğrencilerimizin dersin öğretim görevlisi ile sürekli iletişim halinde kalmaları sağlanmaktadır. 

Modern Diller Bölümü’nde tüm derslerimiz öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre alanında deneyimli öğretim görevlilerimizce sık sık güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Bu bağlamda Modern Diller Bölümü olarak üniversitemizin tüm fakülte ve bölümleri ile işbirliği içerisinde hareket etmekte ve öğrencilerimizin ihtiyaç ve geri bildirimlerini göz önünde bulundurmaktayız. 

Her geçen gün daha da küreselleşen dünyamızda siz değerli öğrencilerimizi gerek akademik gerek profesyonel yaşantınızda ihtiyaç duyacağınız bilgi ve beceriler ile donatmak adına üzerimize düşen büyük sorumluluğu yerine getirmek için Modern Diller Bölümü olarak yoğun bir şekilde çalıştığımızın altını çizerek sizlere bu konuda her türlü desteğe hazır olduğumuzu hatırlatmak isterim. 

Çalışmalarınızda başarılar dilerim. 

Gülsen Akdeniz Hocaoğlu
Modern Diller Bölümü Başkanı