İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

2006 yılında eğitime başlayan Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü temelde bir edebiyat ve kültür programı olup, sunduğu derslerle batı edebiyatında, kültüründe, sanatında ve tarihindeki çeşitli akımların oluşumunu ve gelişimini bilimsel yöntemlerle incelemeye yöneliktir. Bu yaklaşım, öğrencilere Amerikan kültürü ve edebiyatından yola çıkarak farklı edebiyat ve kültürlere de eleştirel ve karşılaştırmalı bakabilme becerisi ve donanımı kazandırmayı amaçlamaktadır.

Program; edebiyat, tarih, mitoloji, tiyatro, çeviri gibi farklı alanları içeren kapsamlı bir yapıya sahiptir. Bu müfredat içerisinde ayrıca öğrenciye çeviri yapabilmeleri için gerekli temel kurallar da sunulmaktadır. Programın içerik zenginliği “çeşitli alanlarda çok yönlü bir genel kültür gelişimini” hedef alan Bahçeşehir Üniversitesi’nin genel eğitim felsefesine de uygun düşmektedir. Üniversitemizin diğer fakültelerinde öğrenimlerini sürdüren öğrenciler, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı derslerini “bölüm-dışı seçmeli” ders olarak alabilmektedir.

Kariyer Olanakları

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz, ileri ingilizce bilgisi ve genel kültür donanımlarıyla, pedagojik formasyon derslerini tamamlayarak ortaöğretim kurumlarında ve özellikle yabancı dilde eğitim yapan özel kolejler ve Anadolu Liseleri’nde “İngilizce branş öğretmeni” olarak çalışabilir, çeşitli kamu kuruluşlarında ve özel kurumlarda (bakanlıklar, basın-yayın organları, bankacılık, reklamcılık, turizm, halkla ilişkiler) ve uluslararası kuruluşlarda görev alabilirler.

Bu bölüme 2021 - 2022 öğretim yılında öğrenci alınmayacaktır.