Özel Hukuk - Programın Yapısı

Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programı kapsamında, 8 ders, seminer ve tez çalışmaları yer almaktadır. Seçmeli dersler öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda kariyer planlamalarına uygun alanlarda uzmanlaşmalarına yönelik geniş bir yelpazede sunulmaktadır.

Seçmeli dersler ise dönem itibariyle değişkenlik göstermektedir. Dönemlik olarak haftasonları seçmeli ders opsiyonu sunulabilmektedir.

Özel Hukuk Tezli programın süresi ise 4 ile 6 yarıyıldır. Altıncı dönem sonu itibariyle programı tamamlayamamış olan öğrenciler, öğrencilik haklarını kaybederler.

Dersler, hafta içi akşam 19:00-22:00 saatleri arasında yapılmaktadır. Dönem itibariyle seçilmiş bulunan ders sayısı kadar haftalık ders bulunmaktadır. Dersler Beşiktaş Kampüsünde gerçekleşmektedir.

Programa, Hukuk Lisans derecesi ile başvurmayan adaylar aşağıdaki 3 ders ile Bilimsel Hazırlık (BH) Programına tabi tutulur.