Dekan Mesajı

Ad Astra Per Aspera.

Bu sözü belki elektro-gitar solosu çılgın bir şarkıda duydunuz, belki bir Herman Hesse romanında, olur ya Rotterdamlı Erasmus’un “Deliliğe Övgüsü”nde, ya da bir Hollywood filminde astronotların hikayesinde. “Zorlukları aşarak yıldızlara ulaşmak” anlamına gelen bu kadim cümlenin duygusunu kavradığınızdan hiç şüphem yok. Peki üzerine hiç düşündünüz mü?

Yıldızlara ulaşmak için aşmamız gereken zorluklar nelerdir? Teknolojinin distopik bilim-kurgu filmlerini akla getiren hamleleri mi? Mikrosundan makrosuna politik ekonominin sunduğu basmakalıp gerçeklik mi? Dünya sosyolojisinin baş döndürücü hızla değişmesi mi? Yaşını başını almışların normlarının gönlümüzde yatan aslan ile tutuştuğu patinaj mı? Yoksa yalnızca sevdiğimizin bizi anlamaması mı?

Evet, kabuk değiştiren dünyada zorluklar var. Hep vardı, hep olacak. Ama yıldızlar orada. BAU’da kazanacağın mesleki bilgi, akademik görgü ve profesyonel beceriler kadar, seni sen yapan şeyleri keşfetme, dünyayı anlama ve günün birinde karar verici olmak için gereken ruhu da kazanacaksın.

Bil ki, Öğrenci Dekanlığımızın eli, kendi yıldızına uzanacağın bu macerada hep omzunda. Psikolojik Danışmanlık Birimimizden Kulüplerimize, Spor faaliyetlerinden kültür-sanat etkinliklerimize daha az güçlüğün ve daha çok yıldızlara dokunma heyecanının olması için yanındayız.

Güney Kampüs D Blok’ta, ek yerleşke ofislerinde, elektronik iletişim mecralarında, sosyal medyada, ve koridorlardaki dijital panolarda hizmetindeyiz. Ama en çok, kendini ve dünyayı dönüştürmeye inanan kalbindeyiz.

Kendini gerçekleştirme serüveninin 2023-2024 bölümüne hoş geldin!