• BAUHUB
  • BAU Mezun
  • BAU Global
  • İletişim & Ulaşım
  • COOP
EN SAP Giriş APPLY BAU PROSPECTIVE STUDENT

BAU | Bahçeşehir Üniversitesi

BAU | Bahçeşehir Üniversitesi BAU | Bahçeşehir Üniversitesi
EN SAP Giriş
  • BAU Hakkında
    • Üniversite Hakkında
      • Bahçeşehir Üniversitesi
      • Mütevelli Heyeti Başkanının Mesajı
      • Rektörün Mesajı
      • Tarihçe
      • Sayılarla Bahçeşehir
      • Vizyon ve Misyon
      • BAU'da Spor
      • Bilgi Edinme
      • Mevzuat
      • Klinik Araştırma Etik Kurulu
      • BAU Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu
      • Kalite Güvencesi Sistemi
      • Eşitlik ve Kapsayıcılık Çalışmaları Komisyonu (BAUEQUAL)
    • Yönetim
      • Mütevelli Heyeti
      • Akademik Yönetim
      • Yönetim Kurulu
      • Senato
      • Rektörlük
      • Genel Sekreterlik
    • BAU Global Eğitim Ağı (Foto Galeri)
      • Beşiktaş Güney Kampüsü
      • Beşiktaş Kuzey Kampüsü
      • Galata Kampüsü
      • Göztepe Kampüsü
      • Future Kampüs
      • Pera Kampüsü
      • Çatalca Kampüsü
      • BAU Global Washington DC
      • BAU Global Berlin
      • BAU Global Batum
      • BAU Global Kıbrıs
      • BAU Global Plymouth
      • Mentora College
    • Medya
      • Fotoğraf Galerisi
      • Video Galeri
      • Basın Odası
  • Akademik
    • Okullar
      • Yabancı Diller Yüksekokulu
      • Meslek Yüksekokulu
      • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
      • Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
    • Fakülte ve Bölümler
      • Diş Hekimliği Fakültesi
      • Eczacılık Fakültesi
      • Eğitim Bilimleri Fakültesi
      • Hukuk Fakültesi
      • İletişim Fakültesi
      • İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
      • Konservatuvar
      • Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
      • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
      • Sağlık Bilimleri Fakültesi
      • Tıp Fakültesi
    • Yüksek Lisans & Doktora
      • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
      • Eğitim Bilimleri Lisansüstü Programları
      • Hukuk Lisansüstü Programları
      • İletişim Lisansüstü Programları
      • İşletme ve Ekonomi Lisansüstü Programları
      • Mühendislik Lisansüstü Programları
      • Sağlık Lisansüstü Programları
      • Sanat ve Tasarım Lisansüstü Programları
      • Sosyal Bilimler Lisansüstü Programları
      • Uluslararası İlişkiler Lisansüstü Programları
    • Araştırma Merkezleri
      • Araştırma ve Uygulama Merkezleri
      • Uluslararası Akademik İlişkiler
  • Araştırma
  • Aday Öğrenci
  • International Offices
    • International Organization
      • International Organization
    • International Students
      • International Students
    • Erasmus & Exchange Students
      • Erasmus & Exchange Students
  • Öğrenci
  • Ana Sayfa
  • /
  • Şehirde Tarım ile Buluştuk
  • UBYO Anasayfa
  • Hakkında
  • UBYO Organizasyon Şeması
  • Müdür Mesajı
  • Programlar
    • Gastronomi ve Mutfak Sanatları (TR)
    • Gastronomi ve Mutfak Sanatları (EN)
    • Pilotaj
  • Akademik Kadro

Şehirde Tarım ile Buluştuk

Şehrin göbeğinde, bir AVM'nin terasında kocaman bir tarla düşünün. Bir sürü farklı bitkinin, sebzenin ve meyvenin yetiştiği bir tarla. Doğada nasıl ise orada da aynı ekosisteme aynı çeşitliliğe sahip bir alan yaratılmış. Permakültür anlayışına göre yetiştiriliyor buradaki her şey. 750 metrekarelik alana yayılmış olan Akmerkez Terasta Tarla'dan bahsediyoruz.

Akmerkez'deki tarla ile Ek Biç Ye İç ekibi ilgileniyor. Taksim'de bulunan yerlerinde kendi ürünlerini yetiştiren ve bu ürünlerle yaptıkları yemekleri servis ettikleri bir restorana sahip olan doğa ve doğal yaşam severlerin oluşturduğu bir grup Ek Biç Ye İç. Bu tarlanın bakımını ile birlikte sürdürüyorlar. Haftanın 2 günü tarla ile ilgilenen gönüllülerle birlikte fide ekimi, fide transferi, kompost üretimi, tarla temizliği gibi aktiviteler yapıyorlar.

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları'nda okuyan geleceğin şefleri olarak mutfaklarda kullandığımız ürünlerin nereden ve nasıl geldiğini öğrenmek, hangi şartlarda bu ürünlerin üretildiğini ve yetiştirildiğini görmek için gezilere katılıyoruz. Son gezimizi de meyve ve sebzelerin şehrin ortasında terasta olan bir tarlada nasıl yetiştirildiğini görmek için Akmerkez Teras'a yaptık.

Ek Biç Ye İç ekibi ile önce tarlayı gezdik. Kompost üretim şekillerini öğrendik. Yağmur suyu depolama, hidroponik duvar bahçesi, aquaponik sistem ile ilgili bilgi aldık. Ekibin bizler için tarladan ürünlerle hazırladığı lezzetleri tattık. Ardında da fide transferi ve fide ekimini yaparak yerinde deneyimlemiş olduk. 

Tarımın ne kadar emek gerektirdiğini, çiftçimizin ve üreticilerimizin önemini bir kez daha görmüş olduk. Mümkün olan her yerin bu şekilde değerlendirilerek tarım alanına dönüştürülmesinin doğa olan katkılarının farkına varmış olduk.

BAU Mutfak Sanatları Merkezi olarak çok yakında biz de terasımızda tarım yapacağımız bir alana sahip olacağımızın da müjdesini buradan vermiş olalım.

BAU | Bahçeşehir Üniversitesi BAU | Bahçeşehir Üniversitesi
  • BAU HAKKINDA
  • İDARİ BİRİMLER
  • BAU E-POSTA
  • AKADEMİK TAKVİM
  • İLETİŞİM & ULAŞIM
  • BURSLAR VE ÜCRETLER
Ask Türkiye
BAU Global
Make Impact
Unitar
BAU | Bahçeşehir Üniversitesi

© 2020 Bahçeşehir Üniversitesi - Tüm Hakları Saklıdır.

Program and Design by CETEKNO

BAU | Bahçeşehir Üniversitesi BAU | Bahçeşehir Üniversitesi

© 2020 Bahçeşehir Üniversitesi - Tüm Hakları Saklıdır.