Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Haberler

Filipin Lezzetleri Öğrenci ve Diplomatları Bir Araya Getirdi 

Filipin Lezzetleri Öğrenci ve Diplomatları Bir Araya Getirdi 

Bu yıl gerçekleştirilmeye başlanan “Gastrodiplomasi” etkinliği kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi ve Filipinler Başkonsolosluğu, Filipinler’in Bağımsızlığının 124. yılına istinaden “Celebrating Filipino Food” etkinliği düzenledi. 

2022-06-15

BAU’da Türk ve Kore Mutfağı Tanıtıldı

BAU’da Türk ve Kore Mutfağı Tanıtıldı

Bahçeşehir Üniversitesi ve Güney Kore Başkonsolosluğu, bu yıl ilki gerçekleştirilen “Gastrodiplomasi” etkinliği ile Türkiye ve Güney Kore gastronomisini tanıttı.

2022-06-02

BAU Gastronomi Bölümü "Gıdanı Koru" Etkinliğini Gerçekleştirdi

BAU Gastronomi Bölümü "Gıdanı Koru" Etkinliğini Gerçekleştirdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Beşiktaş İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğinde BAU Kuzey Kampüste “Gıdanı Koru" etkinliği gerçekleştirildi.

2022-04-26

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Tacer Caba ile Alliance by Institut Paul Bocuse Üyeliğini Konuştuk

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Tacer Caba ile Alliance by Institut Paul Bocuse Üyeliğini Konuştuk

BAU, dünyanın en önemli mutfak sanatları, yemek servisi ve ağırlama birliklerinden olan “Alliance by Institut Paul Bocuse”un Türkiye’den gastronomi alanındaki ilk üyesi oldu.

2021-05-06

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları "The Alliance by Institut Paul Bocuse" Üyesi

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları "The Alliance by Institut Paul Bocuse" Üyesi

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü dünyanın en önemli mutfak sanatları, yemek hizmeti ve ağırlama okullarının bulunduğu birliğe üye oldu.

2021-03-09

Şehirde Tarım ile Buluştuk

Şehirde Tarım ile Buluştuk

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları'nda okuyan geleceğin şefleri olarak mutfaklarda kullandığımız ürünlerin nereden ve nasıl geldiğini öğrenmek, hangi şartlarda bu ürünlerin üretildiğini ve yetiştirildiğini görmek için gezilere katılıyor. Son gezilerini de meyve ve sebzelerin şehrin ortasında terasta olan bir tarlada nasıl yetiştirildiğini görmek için Akmerkez Teras'a yaptılar.

2020-09-29

Covid-19 Önlemleri ve Hybrid Eğitim ile İlgili Bilgilendirme

Covid-19 Önlemleri ve Hybrid Eğitim ile İlgili Bilgilendirme

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak merkezimizde Covid-19 ile ilgili alınan önlemler açıklandı. Bu kurallara tüm akademik ve idari personelimiz ile tüm öğrencilerimiz uymak zorundadır. Değişen durumları sürekli gözlemliyoruz ve uygulamalarımızı buna göre güncelliyoruz. Gerekli oldukça bu kuralları revize edeceğiz.

2020-09-23

BAU Gastronomi İlk Mezunları

BAU Gastronomi İlk Mezunları

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün ilk mezunları Güney Kampüs'te düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

2020-09-03

Uygulama Restoranımız ve Kahve Eğitim Merkezimiz Hazır!

Uygulama Restoranımız ve Kahve Eğitim Merkezimiz Hazır!

Öğrencilerimiz uygulama derslerinde öğrendiklerini deneyimleyeceği restoran projemiz ile çay ve kahve eğitimi alacakları kahve eğitim merkezimiz tamamlandı.

2020-02-03

Güney Koreli Şefler ve Türk Öğrenciler Aynı Mutfakta Buluştu

Güney Koreli Şefler ve Türk Öğrenciler Aynı Mutfakta Buluştu

Güney Kore'de 10-15 Şubat tarihinde yapılacak Türk Mutfağı Haftası öncesi Güney Koreli şefler İstanbul'a gelerek Türk öğrencilerle yemek yaptı.

2020-01-16