Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Nightingale Ödülü BAU'ya Verildi

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Okan Şakar'ın yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 3501 projesinden çıkan yayını, 1963'den beri yayınlanmakta olan SCI İndeksli 'Medical & Biological Engineering & Computing' dergisinde 2020 yılında yayınlanan en iyi makale olarak seçildi ve Nightingale Ödülüne layık görüldü.

2022-01-11

Araştırma Teşvik Ödülü BAU'ya Verildi

Bahçeşehir Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimizden Dr. Barış Çakmak, ODTÜ Parlar Vakfı tarafından 2021 Araştırma Teşvik Ödülü'ne layık görüldü.

2021-12-27

Tubitak'tan Destek

TÜBİTAK 1002 – Hızlı Destek Programı değerlendirme sonuçları kapsamında; BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Elif EREN'in “Konak Gasdermin B Proteinini Düzenleyen Bakteriyel Efektörlerin Belirlenmesi” isimli, 12 ay süreli projesi desteklenmeye hak kazandı.

2021-12-07

Huawei İş Birliği ile Bahçeşehir Üniversitesi'nde Mobil Uygulama Geliştirme Eğitimleri Başladı

Bahçeşehir Üniversitesi, mühendislik lisans öğrencilerine yönelik olarak, "Huawei Mobil Servisleri ile Mobil Uygulama Geliştirme" dersini açtığını duyurdu.

2021-11-09

IEEE En İyi Bildiri ve En İyi Sunum Ödülleri BAU’ya!

Ekim 2021’de 12.’si düzenlenen IEEE IEMCON (Kanada) konferansında Yazılım Mühendisliği Öğretim Görevlisi Duygu Çakır, Bilgisayar Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Görkem Yılmaz ve Yapay Zeka Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafiz Arıca “Görüntü İşleme ve Multimedya Teknolojisi” dalında “Facial Action Unit Detection with ViT and Perceiver Using Landmark Patches” isimli bildirileriyle “En İyi Bildiri” ödülünü kazandı. Konferansta aynı zamanda sunumu gerçekleştiren hocamız Duygu Çakır, aynı kategoride “En İyi Sunum” ödülüne layık görüldü.

2021-11-04

Dekanımızın Yeni Öğrencilerimize Mesajı

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nafiz Arıca'nın yeni öğrencilerimize mesajını izlemek için lütfen tıklayınız.

2021-09-14

Üniversite - Sanayi İş Birliğinde Yenilikçi Adım

Yenilikçi sistemlerin yerli üretimi ve ihracatı için üniversite-sanayi iş birliği ile Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri mühendis ve akademisyenleri tarafından elektro-optik haberleşmede yüksek teknoloji sistemler geliştirildi.

2021-09-13

Dekanımızın Mezunlara Mesajı

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nafiz Arıca'nın Mezuniyet Töreni konuşması için lütfen tıklayınız.

2021-09-12

BAU IAESTE Öğrencilere Yurtdışında Staj İmkanı Sunuyor

Kar amacı gütmeyen bağımsız ve tarafsız bir teknik stajyer öğrenci değişim organizasyonu olan IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience), İngiltere’de bulunan Imperial College London’da pek çok ülkenin girişimiyle 1948 yılında kurulmuştur. IAESTE’nin öncelikli amacı teknik alanlarda staj değişimi olup en önemli avantajlarından biri, farklı ülkelerin öğrencilerini, yani geleceğin mühendislerini, mimarlarını ve yöneticilerini bir araya getirerek sosyal ve kültürel paylaşım ve yakınlaşma sağlamaktır.

2021-09-06

Tubitak'tan Destek

TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı değerlendirme sonuçları kapsamında; BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Barış ÇAKMAK’ın “Kuantum Sistemlerinin Termodinamiği” isimli, projesi desteklenmeye hak kazanmıştır.

2021-08-20

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Bahçeşehir Üniversitesi 2020 - 2021 Akademik yılı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni 30 Temmuz Cuma günü BAU Future Kampüs'de düzenlendi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nafiz Arıca'nın açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere plaket verildi.

2021-08-03

Futurabox Yapay Zeka Projesi Lansmanı Gerçekleştirildi

Bahçeşehir Üniversitesi ve Ata Holding iş birliği ile oluşturulan "Futurabox" yapay zeka projesi lansmanı 6 Temmuzda BAU Future Kampüs'de gerçekleştirildi.

2021-08-02