Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

BAU Takımı "AILABTURK" Projesiyle Derece Aldı

Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği bölümü öğrencileri İlayda Karadayı ve Neslişah Sözer tarafından oluşturulan LogicNIC takımı, Hastanelerde laboratuvar örneklerinin karışmasını ve bozulmasını önlemeyi ve hata oranlarını en aza indirmeyi hedefleyen “AILABTURK” projesi ile Future of Laboratories (FOL) Yarışması'nda üçüncülük ödülünü kazandı.

Roboik 2022 Yarışması'ndan BAU'ya Ödül

Savunma Sanayi Başkanlığı Roboik 2022 yarışması için İnsansız Otonom Su Üstü Aracı üretiminde BAU’yu temsil eden "SucooteRobotics" takımımız Türkiye genelinde tüm üniversiteler arasında finalde dördüncü olup ödül alarak başarılarını taçlandırmışlardır.

BAU Öğrencileri Tubitak Star Bursiyeri Olmaya Hak Kazandı

Bahçeşehir Üniveristesi Akıllı Malzemeler ve İmalat Teknolojileri Laboratuvarı Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencimiz Sevil Dursun ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Haris Ziyade, Doç.Dr. Ozan Akdoğan yürütücülüğünde olan Elektronik, Enerji ve Savunma Sanayisi için Geri Dönüşümle Lantanit, Lantanit Oksit ve Kalıcı Mıknatıs Geliştirilmesi Projesi kapsamında TÜBİTAK STAR programı bursiyeri olmaya hak kazandı.

MIT Yarışması'ndan BAU'ya Birincilik Ödülü

"Make Impact Consortium Sustainability Design Challenge" yarışmasında fakülte öğrencilerimizin oluşturduğu Sustaninabiliteam ekibi 'Solar powered umbrella system with coffee warmer and device charger' başlıklı projeleriyle birinci olmaya hak kazandı.

2022-06-02

Patent Tescili Gerçekleşti

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Akademisyenimiz Doç. Dr. Ozan Akdoğan'ın "Fe16N2 Bileşiğinin Kalıcı Mıknatıs Olarak Üretilmesi" isimli Ulusal patent başvurusu tescil edildi.

2022-05-31

IEEE Ödülü BAU'ya Verildi

IEEE Türkiye Genç Profesyoneller Grubu'nda İdari Kurul Üyesi olarak görev yapan BAU Matematik Bölümü Öğr.Üyemiz Dr.Ali Hamidoğlu 2020 yılında gerçekleştirdiği etkinliklerle "IEEE Region 8 Outstanding Young Professionals Affinity Group Award 2021" ödülüne layık görüldü.

2022-05-31

TÜBİTAK'tan Destek

TÜBİTAK 2218 değerlendirme sonuçları kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nafiz Arıca'nın danışmanlığını yaptığı Dr. Özge Özkök'ün projesi desteklenmeye hak kazandı.

2022-04-07

BAU Projesi TÜBİTAK Desteği Kazandı

Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğr.Üyemiz Dr. Burçu Tunç Çamlıbel'in, TÜBİTAK ARDEB-1001 “Spor Araştırmaları” çağrısı kapsamındaki projesi desteklenmeye hak kazandı.

2022-03-31

En İyi Poster Ödülü BAU'ya Verildi

Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Matematik Bölümü Öğr.Üyemiz Prof.Dr. Süreyya Akyüz, Lizbon'da düzenlenen "Marie Curie Alumni Annual Conference and General Assembly 2022" etkinliğinde En İyi Poster Ödülü'nü kazandı.

2022-03-31

Güvenli İskele Mesleki Eğitim Semineri 22 Mart'ta Gerçekleştirildi

İKSD ve Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü iş birliğiyle düzenlenen "Güvenli İskele Mesleki Eğitim Semineri " 22 Mart Salı günü gerçekleştirildi.

2022-03-24

İki Uluslararası Konferansta Projeleri Sunuldu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Armağan Fidan ve Rabia Özge Bircan'ın Capstone projesi sonucunda kabul alan çalışmaları, iki uluslararası konferansta başarıyla sunuldu.

2022-02-28

BAU Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

TÜBİTAK ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı değerlendirme sonuçları kapsamında; BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Ömer POLAT’ın 24 ay süreli projesi desteklenmeye hak kazandı.

2022-02-16