Uluslararası Araştırmacı Projeleri - Temel Bilimlerde Genç Beyinler Projesi
Değerli Öğretim Üyelerimiz,
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) doktora öğrencileri ve araştırmacıların uluslararası standartlarda araştırma yapmalarına imkân sağlamak amacıyla yeni projeler başlatıyor.
“Uluslararası Araştırmacı Projeleri” ile dünya üniversite sıralamasında son 3 yıl içinde ilk 700’e giren üniversitelerde araştırmalar yapılması teşvik edilecek.
Temel Bilimlerde Genç Beyinler Projesi ile üniversitelerin araştırma görevlisi kadrosundaki 100 doktora öğrencisine tez konuları hakkında yurt dışında araştırma yapmaları için aylık 20 bin TL’ye kadar destek verilecek.
Yükseköğretim kurumlarındaki araştırma görevlisi kadrosunda görev yapan doktora öğrencileri tez konularına ilişkin Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik alanlarında yurt dışında araştırma yapabilecek.
YÖK, bu doktora öğrencilerini yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında araştırma yapabilmeleri için 1 aydan 3 aya kadar görevlendirecek ve aylık 20 bin TL’ye kadar destek verecek. Söz konusu öğrencilere ayrıca 10 bin TL ulaşım desteği sağlanacak.
Bu haktan yararlanmak isteyen adaylarda şu şartlar aranıyor:
- T.C. vatandaşı ve halen bir devlet yükseköğretim kurumunda araştırma görevlisi olmak,
- Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik alanlarında doktora eğitiminin tez aşamasına geçmiş olmak,
- Son 3 yıl içerisinde yapılan YÖKDİL, YDS, E-YDS’den veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası bir yabancı dil sınavından, çalışmanın yapılacağı dilden, en az 75 puan aldığını gösterir dil sınav sonucunu belgelendirmek,
- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (Askerliğini yapmış, tecil edilmiş veya tecil edilebilecek durumda bulunmak),
- Başvuru tarihi itibarıyla doktora eğitimine son üç yılda başlamış olmak,
- University Ranking by Academic Performance (URAP), Times Higher Education (THE), Academic Ranking of World Universities (Shanghai) ve World University Rankings (QS) tarafından yapılan dünya üniversite sıralamalarında son 3 yıl içerisinde ilk 700 içerisine giren üniversitelerden birinden en az bir ay için davet mektubu almak.
Başvuru tarihleri ve başvurularla ilgili detaylar daha sonra YÖK tarafından duyurulacak. Başvurular bağlı bulunulan fakülte veya enstitüye yapılacaktır.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.
EN