Modern Diller Hakkımızda

Modern Diller Bölümü

Hakkımızda

Modern Diller Bölümü, önlisans/lisans eğitimlerindeki zorunlu dil derslerinin yönetilmesi, tasarımı ve yürütülmesinden sorumludur; bu çerçevede faaliyet gösterir.

Misyonumuz, öğrencilerin akademik dil becerilerini fakülte derslerindeki üretimlerine aktararak bu becerilerini geliştirmelerinde destek olmaktır.

Vizyonumuz, yabancı dil öğretiminde öğretim faaliyetleri tasarlayıp gerçekleştirerek alanına katkı sağlayan örnek ve lider bir bölüm olmaktır.

Temel değerlerimiz, yetkinlik, yenilikçilik, hesap verilebilirlik, işbirliği ve akademik etiğe bağlılık

Politikamız, Bahçeşehir Üniversitesi’nin vizyonuna bağlı olarak, yabancı dil öğretimi alanında ulusal ve uluslararası bilimsel ve teknolojik gelişmelerin takipçisi ve uygulayıcısı olmaktır.

Derslerimiz

Aşağıdaki tablolardaki seviyeler, üniversitelerarası ders denkliği protokollerine göre dilde yeterlilik seviyesini ölçmek için uluslararası bağlamda tanınmış bir standart olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) bağlamında belirlenmiştir.

Aşağıdaki tablolarda yer alan derslerin Ders Muafiyet Sınavı vardır. Bu sınavı, sadece İngilizce Yeterlilik Sınavı’nı geçmiş ve fakültelerinde derslere katılım göstermeye hazır, yeni kayıt olmuş öğrenciler alabilirler. Sınavla ilgili daha fazla bilgi için üniversite internet sitesindeki Akademik Takvim’e ve duyurulara bakılmalıdır. Telafi sınavı yoktur.

İngilizce Önlisans/Lisans Zorunlu Dersler

ENG1003

İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama I

B2