Sinema ve Televizyon

Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü; mesleğin etik kurallarına bağlı, yetenekli, yaratıcı sinema ve televizyon profesyonelleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bölümümüzde eğitim kuramsal ve uygulamalı dersler çerçevesinde yapılmaktadır. Ayrıca; öğrencilerimiz yönetmen, yapımcı ve diğer alanlardaki sektör profesyonellerinin yer aldığı seminerler, söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla bilgilerini zenginleştirme olanağı bulmaktadır. Teknolojik donanım olarak her türlü olanağa sahip olan Sinema ve Televizyon Bölümü bünyesinde televizyon ve video stüdyoları, kısa film atölyesi, DV formatında kameralar ve gelişmiş montaj birimleri bulunmaktadır. Öğrencilerimiz kendi hazırladıkları projelerde ve okul yapımlarında çalışarak bilgilerini uygulama olanağı bulmaktadır.

Kariyer Olanakları

Mezunlarımız; görüntü yönetmeni, senarist, kurgucu, televizyon programcısı, sinema yazarı, film yapımcısı, reklam yönetmeni gibi sinema ve televizyon sektörünün değişik iş kollarında çalışma olanağı bulmaktadır.

SİNEMA VE TELEVİZYON SIRALAMA VE TABAN PUANI

2021 Sinema ve Televizyon sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.

Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerimizin sene içi çalışmalarını görmek için lütfen tıklayınız.