Vizyon
Üniversitemiz İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, yaratıcı, yenilikçi ve özgün iç mekanlar üretebilen; kullanıcının sağlığı ve güvenliği için insan-çevre ilişkisini ve evrensel tasarım ilkelerini benimseyen içmimarlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Program İçeriği
İçmimarlık, insan hayatının geçtiği iç mekanları tasarlamak, insanların mekanlara dair deneyimlerini şekillendirmektir. İçmimar, işlev ve kullanıcı gereksinimlerine cevap veren mekanlar tasarlarken mekanlarda refah, güvenlik ve sağlık konularını ön planda tutar. Kullanıcının mekanla algısal ve düşünsel bağlar kurmasını sağlayarak aidiyet ve amaç kazandırır. Bölümümüz, geleceğin içmimarlarının sosyal haklara, kültürel bağlara ve doğaya saygılı bir tasarım anlayışının; teknolojiyi mesleki faaliyetlerde verimli bir şekilde kullanabilmenin, günümüz ve geleceğin en önemli konuları olan sürdürülebilirlik ve kaynakların doğru kullanımını, doğal çevrenin dengesini gözeten meslek insanları yetiştirmenin öneminin farkındalığıyla eğitim vermektedir. Ayrıca, mimarlık, tasarım ve sanat alanlarında ulusal ve uluslararası değerlerin farkında, meslek etiğine sahip ve sorumlu bir mezun profili hedeflenmektedir.
Uluslararası Olanaklar ve Müfredat Dışı Etkinlikler
Öğrencilerimize üniversite hayatları boyunca yurtiçi/yurtdışı eğitim ve meslek kuruluşu ile temas imkanı sağlayan bir eğitim ortamı oluşturarak (ikili anlaşmalar, ERASMUS, BAUGlobal ve Dual Up); birçok yurtiçi/yurtdışı yaz ve kış okuluna katılım imkanı tanıyarak (Japonya, İspanya, İtalya, Makedonya, Amerika, Avusturya); yerel yönetimlerle birlikte projeler yürüterek (Beşiktaş Belediyesi, Bahçelieveler Belediyesi, TMMOB İçmimarlar Odası, İBB Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu); disiplinlerarası çalışmayı destekleyerek; ve programımızın dünyayla paralleliğini ön planda tutarak sektöre yaratıcı, üretken ve özgüvenli meslek insanları yetiştirmek temel hedeflerimizdir.
Kariyer Olanakları (İç Mimarlık Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?)
Mezunlarımız ilgi ve becerilerine göre yapacakları tercihlerle, yurtiçi ve yurtdışı içmimarlık/mimarlık ofislerinde tasarımcı; içmimarlık/mimarlık şantiyelerinde proje müdürü, şantiye şefi; mobilya tasarım ofisleri ve atölyelerinde tasarımcı; ve malzeme, mutfak-banyo tasarım ve üretim ofislerinde içmimar olarak görev alabilirler. Akademik hayat ve eğitim alanıyla ilgilenen mezunlarımız ise yurtiçi ve yurtdışı yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam ederek üniversitelerin içmimarlık/mimarlık/endüstriyel tasarım alanlarında akademisyen içmimar olarak kariyer yapabilirler. Bunların yanısıra bir çok içmimar, aldıkları tasarım eğitimi ve girişimci yaklaşımlarıyla kendi ofislerini kurabilir ya da çeşitli sanat dallarında faaliyet gösterebilirler.
Sezin Tanrıöver, Prof. Dr.
BAU İç Mimarlık Bölüm Başkanı
1. Sınıf Jürileri ve Öğrenci Projeleri
2. Sınıf Jürileri ve Öğrenci Projeleri
Mobilya Derslerinin Jürileri ve Öğrenci Projeleri
3. Sınıf Jürileri ve Öğrenci Projeleri
4. Sınıf Jürileri ve Öğrenci Projeleri
İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI SIRALAMA VE TABAN PUANI
2021 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz